Deze foto van Dominik Ketz is illustratief voor de fietsroutes.

Deze foto van Dominik Ketz is illustratief voor de fietsroutes.

Lange afstand fietsroutes Moezel

Bernkastel Kues is een ideaal uitgangspunt voor fietsroutes langs de Moezel. Een geliefde streek bij Nederlanders. Relatief dicht bij huis is het landschap zo geheel anders.

Er zijn twee lange afstands routes die Bernkastel Kues raken. De Moselradweg is 300 kilometer lang en voert van Koblenz naar Luxemburg.  Bernkastel Kues ligt halverwege, zodat je naar twee richtingen kunt insteken.NaarHunsruck is het wat ruiger en bosrijker; het zuiden heeft een vleug romantiek. 

De Maare-Moselradweg is 60 kilometer lang.  Ze gaat van Bernjastel Kues naar Daun in de Eifel.  Onderweg de indrukwekkende vilkaanmeren Maaren. Hier bewijst de fiets-transfer-busdienst  goede diensten van en naar Bernkastel Kues. Ook mountainbikers kunnen in deze regio goed uit de voeten.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina