Pak de leuning en geniet met volle teugen

Pak de leuning en geniet met volle teugen

Touwburg en kasteel in Antrim

Noord-Ierland heeft vele prschtige bezienswaardigheden die recht doen aan de historie. Ze zijn de parels in het landschap die sterk tot de verbeelding spreken.

In het graafschap Antrim bevinden zich twee van die juweeltjes.  In de eerste plaats de touwburg CarrickA-Rede  Die is te vinden langs de Causeway-kustroute, een episch landschap met de jarteklop van beuekende golven.  Een weg die slingert vban Belfast naar de historisch ommuurde stad Derry~Londonderry. De brug hangt 30 meter boven het water. Ze is 250 jaar oud en gold lanfg als de beste plek om op zalm te vissen.

Direct aan de kust van Antrim het imponertende kasteel Dunluce dat hoog boven de zee uit torent en op een basaltrots is gebouwd. Typisch Middeleeuws Iers. het was de plek waar de rivaliserende clans McQuillan en MacDonals zich vestigden/ Het beleefde nogal wat opstanden en branden. Westelijk bevinden zich de witte krijtrotsen van  Portrush. Vooral niet aan de rand gaan staan want volgens de plaatselijke legende vielen daardoor zeven koks samen met hun keuken in het water.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina