Devorgilla Bridge in Dumfries
Prachtig vergezicht Tobermory vanaf eiland Mull
Widefordss Cairn, nabij Kirkwall©Iain Sargeant

Van natuur genieten en dan de pub in

De AppleCross Inn is een plaatje

De AppleCross Inn is een plaatje

De Pub Walks in Schotland zijn uitnodigend. Vier kortere hebben we op een rijtje gezet met al hun bekoorlijkheden. Wandelingen die vooral in de herfst populair zijn omdat dan architectuur en natuur  zich op z’n mooist tonen in volle kleurenpracht. Wat de pubs betreft maakt het niet uit: daar is het ’t hele jaar door gezellig.

Aros Park en Tobermory Circuit

Deze wandeling  van 2 uur brfengt je de verrukking van het eiland Mull en de mooie vergezichten van de haven in de baai van Tobermory. Kleurrijke huizen, een indrukwekkende waterval en een mooie lus om Coch. Daarna bijkomen in de pub Mishish Tobermory, met fraai zicht op de plaats. Vanaf het parcours enkele minuten. De pub in het gele gebouw in een iconische straat  met prikkelend haardvuur, live muziek en een groot aanbid bier en whisky.

Burns Circular Walk

Alle credits voor de dichter Robert Burns die in 1791  lanfs de oevers van de rivier de Nith liep en daar inspiratie vond. Je komt langs plaatsen gelieerd aan de dichter, zoals Burnshouse museum en zijn mausoleum. Uiteindelijk wacht de pub The Globe Inn Dumfries, de favoriete kroeg van de dichter. Van de lokale ingrediënten noemen we  Lockerbie kaas en Galloway rundvlees. Je hebt de keuze uit 50 malts, lokale ale uit Sulwath Brewery. Paar minuten van de route. Wandeling circa 2,5 uur.

Wideford Hill

Een wandeling op Wildford Hill met vele panoramische uitzichten op Krikwall en de omliggende eilanden. Onderweg kom je bij  Wideford Cairn, een ondergrondse begraafplaats uit 3.000 voor Christus. De pub is in Kirkwall, een paar minuten lopen.  De pub liet zich inspireren door het Viking verleden. Veel lokaal geproduceerde dranken. Bier uit Swannay Brewery  en Orkney Brewery. Whisky Scara Distillery en Highland Park Distillery. Route 2,5 tot 3 uur.

Sand en Apple Cross Bay

Van de inspirerende baai Applecross naar het spectaculaire strand van Sand, Indrukwekkende vergezichten over het water van Skye en Raasy. Pub The Appelcross Inn kijkt uit over de baai. Lokale zeevruchten als langoustines, gerookte zalm en krab. Paar minuten van het parcours.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina