Foto Projektbüro Saar-Hunsrück-Steig

Foto Projektbüro Saar-Hunsrück-Steig

Prachtige route van Trier naar Boppard

De Saar-Hunsrück-Steig mag zich de ‘natuurrijkste’ Top Trail van Duitsland noemen, want wie de 410km van Trier aan de Moezel tot Boppard aan de Rijn loopt komt slechts hier en daar een dorp tegen. Op en neer vanaf de heuveltoppen naar de diepe beekdalen is dit een wandelroute van de buitencategorie.

Goed geregeld

Bizarre rotsformaties die je onderlangs of bovenlangs passeert, ontelbare kronkelende beken, dichte wouden met een verborgen boskapel, de leegte van het hoogveen en daartussen de smalle paden en brede veldwegen. Het is maar een korte schets van wat je tijdens je route tegenkomt. De bewegwijzering, uitkijkpunten en rustplaatsen op deze Top Trail Saar-Hunsrück-Steig zijn bekroond om de hoge kwaliteit. Je kunt eigenlijk zonder kaart lopen en er zijn uitstekende voorzieningen om te genieten van uitzichten of te schuilen voor de regen. Op kruispunten in het bos wordt zelfs aangegeven hoe ver het is naar het dichtstbijzijnde dorp. Lopen door de Hunsrück voelt vaak als heerlijk dwalen maar verdwalen kan niet. 

Andere hoogtepunten zijn het gloednieuwe Nationale Park Hunsrück-Hochwald waar de Saar-Hunsrück-Steig dwars doorheen gaat. Je passeert daarbij je de hoogste top, de 818m hoge Erbeskopf. Bijzonder zijn de oeroude Keltische ringmuur, de kasteelruïne Grimbach en Duitslands langste hangbrug de Geierlay.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina