Aan het eind van de tocht staat daar de burcht Bad Bentheim in volle pracht.

Aan het eind van de tocht staat daar de burcht Bad Bentheim in volle pracht.

De rivieren onderweg bieden veel bekoring

De rivieren onderweg bieden veel bekoring

Heilzame weg van Coevorden naar Bad Bentheim

Drenten met pijntjes liepen in de 19e eeuw naar Bad Bentheim om daar te profiteren van de heillzame werking die de bronnen hebben. Het vormde het Podragistenpad, een verwijzing naar jicht.

Dat verwijst dan weer naar de drie mannen uit Coeborden die de tocht maakten. de route die er nu ligt is 80 kilometer lang en begint bij het kasteel in deze Drentse plaats.  Oude boerderijen, uitgestrekte weilasnden, de rivieren de Vecht en Dinkel begeleiden je op deze tocht. Mooi vooral is het stuk van de Vecht richting Neuenhaus met een larakteristieke watermolen.

Het laatste stuk voert door eeuwenoud oerbos, waarna de burcht van Bad Bentheim opdoemt. Het pad maakt deel uit van een uitgebreid net aan wandelwegen met een lengte van 320 kilometer. Daarvan vijftien dagtochten. Onderweg uitleg over bezienswaardigheden.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina