Ontdek fascinerende geschiedenis van Aberdeen

Wist je dat Aberdeen de op een na oudste universiteit van Schotland herbergt en dat Aberdeenshire ooit het hart van het oude koninkrijk der Picten was?
Ontdek, tijdens een leuk dagje uit, de fascinerende geschiedenis van Aberdeen.

Aberdeenshire d.m.v. zijn bouwwerken en oude monumenten! Deze architectonische parels vertellen een ongelofelijk verhaal over de ontwikkelingen in de Schotse geschiedenis.
Steencirkels werden tijdens de steentijd, rond het jaar 3000 v. Chr., in heel Schotland gebouwd, en deden overduidelijk dienst als een soort heiligdom. Tegenwoordig kunnen we ons enkel afvragen wie de mensen, die ze hebben neergezet, waren en wat de exacte betekenis van hun bouwwerk en de riten en handelingen, die er plaatsvonden, was!
Ongeveer 10% van de steencirkels in het Verenigd Koninkrijk liggen in Aberdeenshire. De regio kent zelfs zijn eigen unieke ontwerp: de Recumbent Stone Circle.

De Easter Aquhorthies Stone Circle ligt midden in het platteland bij Inverurie en is, met al zijn stenen nog steeds intact, een van de best bewaard gebleven voorbeelden van een Recumbent Stone Circle. Het bestaat uit 9 stenen in een circkel, waarbij er een monoliet horizontaal aan elk uiteinde tussen twee verticale stenen is geplaatst.

De naam Aquhorthies is van het Schots-Gaelische woord voor “gebedsveld” afgeleid. Het is dan ook de uitgelezen kans om zo’n ongelofelijk monument uit het begin van onze geschiedenis van dichtbij te zien. Neem de historische ambiance in je op en geniet van de prachtige rust.
Bekijk het Stone Circles Trail van VisitAberdeenshire voor meer steencirkels.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina