De doolhof in Ruurlo is een belangrijke attractie in de Achterhoek

De doolhof in Ruurlo is een belangrijke attractie in de Achterhoek

Doolhof en kasteel trots van Ruurlo

Ruurlo mag zich erop beroepen het grootste doolhof van de wereld te bezitten.  Het meet nagenoeg 1 complete hectare en de paden die het vormen zijn 1.188 meter lang.

De oorspronkelijke opzet is van Van Heeckeren van Kell die er in 1890 voor tekende. Daarna volgden decennia van verwaarlozing totdat Staatsbosbeheer er zich over ontfermde. Die zette zich aan een omvangrijke renovatie. taluds werden hersteld, paden uitgegraven en begaanbaar gemaakt en er werden duizenden beuken geplant. In 1985 volgde de trotse heropening. Vanuit de centraal gelegen toren heb je een prachtig uitzicht over het labyrint. Je ziet dan in één oogopslag wat je beneden de grootste moeite kostte: het motief dat de gangen met elkaar verbindt.

Dichtbij

Het doolhof staat dichtbij kasteel Ruurlo. Daarvan was al in 1326 sprake.  Nog steeds wijst een deel van het middeleeuwse muurwerk terug naar de Middeleeuwen. De 'losse' toren dateert uit de 17e eeuw; de rest is vrijwel volledig 16e eeuws.  Rondom een prachtig park met in de bloeitijd prachrtige rododendrons, een ontwerp van Petzold.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina