Veel fraais in één beeld gevangen

Veel fraais in één beeld gevangen

Te voet historie van Zierikzee ontdekken

Zeeland heeft vele mooie wandelroutes. Eén ervan betreft de hoofdstad Ziereikzee. Gedurende een srtdsontdekkingstocht van 5 kilometer krijg je een flink deel van de liefst 570 monumenten te zien die deze stad rijk is.

Je kunt de route bij de VVV-informatiepunten verkrijgen. De wandeling begint op de parkeerplaats aan de Hoofdpoortstraat. Het is opvallend hoeveel sporen de Middeleeuwen hebben achtergelaten. In de 14we eeuw voeren veel koopvaardijschepen over de Gouwe. Het bracht grote welvaart. Patriciërs bouwden statige huizen aan de kade. Er kwam abrupt een eind aan door de verzanding van de haven. Van de vele monumenten springt de 62 meter hoge Dikke Toren er uit. Die kun je beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina