Beste campings per deelstaat Duitsland (1)

Duitsland heeft een reputatie met betrekking tot het campingwezen. Voor kampeerders die traditioneel de tent verkiezen, maar ook voor campers en caravans in alle prijsklassen zijn er prachtige plekken temidden van een uitbundige natuur. In deze aflevering zeven van de vijftien mooiste campingsm die voor de top van hun deelstaat staan.

Ortsee-CampingPlatz  Kagelbusch (Sleeswijk-Holstein) 5 sterren Ecocamping

Een strand vlakbij de Oostzee.  Grote standplaatsen, moderne comfortabele inrichting, voortreffelijk sanitair.  Veel groen. Eldorado voor tent, caravan en camper. Ook exclusieve caravans en chalets aanwezig, Allerlei vormen watersport en mooi fietsgebied. Gratis speeluurtjes, diverse balsporten. Te oet langs steile over naar jachthaven. Steden Lübacjmm Travemünster, Kiel, Holsteiner Schweiz in de omgeving.

Campingplatz Stover Strand (Hamburg) 5 sterren Ecocamping

Ligt aan rand van beschermd natuurgebied. KLenmerkt zich door grote standplaartsen aan het kilometers lange zandstrand  langs de rivier de Elbe. De geneugten van Hamburg dichtbij.  Een passagiersboot legt aan dichtbij de camping. Kinderanimatie. Speeltuin Eigen restaurant verse producten.

Das Südsee-Camp (Nedersaksen) 5 sterren Eurcocamping

Een camping met de flair van de Zuidzee. Gesiitueerd temidden van het bekende natuurgebied Lüneburger Heide in de buurt van Soltau. Voor tent, camper en caravan.  Er staan 64 Zweedse huisjes ter beschikking. Het Recreatiepark Heide Park Resort faciliteert het hele gezin. Avontuurlijke speeltuinen, maneges, klimtuin, jungle-golf. Op een natuurlijk zwemmeer kan 'The Pirates of the Caribbean" worden gespeeld compleet met enteren piratenschip.Om se hoek in Witzendorf een exotisch zwemparadijs met golfslagbad. Fietsverhuur, caravanshop, autowassertte, werkplaats en restaurants.

Camping Stadtwaldsee. (Bremen) 5 sterren Ecocamping

Heeft 153 plekken ieder voorzien van water- en rioleringsaabsluiting.  Er zijn drie huiurtenten voor zes personen beschikbaar. Het duikcertificaat dat je hier kuntn halen wordt wereldwijd erkend.  Bremen biedt zich aan. Drie acces=points om e-mails in de luie stoel te bekijken.

Ferienpark Seehof (Mecklenburg-Vorpommern) 5 sterren Ecocamping

Omringd door oude bomen temidden van een boeiend merenlandschap van Schwerin. Temidden van het 18 hectare park Seehof. Aan de westoever de beste watersportfaciliteiten. Indoorspeeltuin, kinderspeelkeet, animatie/Kinderen leggen samen met gevoel voor de natuur een eigen klimaatbos aan. In de campingkeuken samen koken.

Feriënpark Plötzky Kleiner Waldsee (Saksen-Anholt) 5 sterren camping

Dit is een camping omringd door liefst 24 meren in ieder waarvan je de watersport in optima forma kunt beoefenen.   Toch in een bosrijk recreatiegebied.  Campers, caravans en vakantiehuisjes.  Volop kampeeravontuur.  Naast zwemmen duiken en vissen. Een bowlingcentrum met vier ultramoderne banen. Voor kimnderen is de steengroeve een uitdaging. Verder ponys, ezels en andere dierenvrienden. Bechikt over wellnesscentrum. Campingrestaurant. De stad Mcklenburch lonkt met sterk (cultureel) aanbod.

Campingpark Sanssouci zu Potsdam. (Berlijn) 4 sterren Ecocamping

Gelegen aan de pittoreske Templiner See. Je vindt er alles van je gading: kapper, massagesalon, inter et en winkelvoorzieningen. Kinderen vallen voor de houtwerkplaats, de speeltuin en het natuurzwembad. Niemand vergeet om tijdens een sightseeinig Berlijn te bezoeken.  Potsdam heeft een veelheid tuinen en kastelen. Kano, zeilboot en surfboard bewijzen hier hun diensten.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina