Speyside is het mekka van de Schotse whisky

Speyside is het mekka van de whisky! Het is zonder twijfel de grootste (qua aantal stokerijen) en waarschijnlijk de beroemdste whiskyregio van Schotland. Deze adembenemende streek, die de helft van alle Schotse whiskystokerijen herbergt, bestaat uit een vruchtbare vallei met een aantal rivieren en beschutte glens.

Speyside is waarschijnlijk de droogste en warmste regio van Schotland, en de vruchtbare akkers in en rondom de regio zijn uitermate geschikt voor het telen van gerst, waarmee met het vers water dat vanuit de bergen naar onder stroomt een groot aantal van de meest geliefde malt whisky's van Schotland wordt gemaakt.

Proef op vakantie in de regio de opmerkelijke smaken van de beste malt whisky's uit Speyside. Volg het wereldberoemd Malt Whisky Trail™, 's werelds ultieme whiskyervaring bestaande uit zeven actieve stokerijen, de Dallas Dhu historic distillery en de Speyside Cooperage (de enige actieve kuiperij in het Verenigd Koninkrijk).

WAAR LIGT DE WHISKYREGIO SPEYSIDE?

Je vindt Speyside lekker tussen de ruige Hooglanden in het westen, de vruchtbare akkers van Aberdeenshire in het oosten en het prachtig Cairngorms National Park in het zuiden genesteld. De regio dankt zijn naam aan de rivier de Spey, het voornaamste water in de regio én een van de hoofdingrediënten van de kwaliteitswhisky's uit Speyside.

Ontdek meer over de regio, waaronder leuke routes, op de website van Moray Speyside Tourism.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina