Guernsey combineert Engelse en Franse sfeer

Het eiland Guernsey ligt slwchts 40 km uit de Franse kust maar maakt deel uit van Groot Brittannië. Het heeft wel de Britse en Franse sfeer in zich, wat toeristisch tot de verbeelding spreekt.

Tot GHurensy behoren ook de kleine eilanden Alderney, Sark, Herm, Brechou en Jethou. Met Herm en Sark bestaat een dagelijkse veerbootverbinding.  Wat opvalt is de bloemenpracht tussen mei en novemnber. Dat is ook exact de lengte van het toeristisch seizoen. Guernsey is nog altijd een belastingparadijs, waar geen BTW van kracht is, maar wat de Brexit gaat betekenen is nog on gewis/ Er wordt fiscaal los hiervan flink druk uitgeoefend op de autoriteiten. Grille rotskusten en kleine schilderachtige dorpjes hebben hun bekoring. Kliffenpaden dagen uit.  Er zijn  vele mogelijkheden om te watersporten. Wie de verdieping zoekt kan een middagje zeevissen.  Bezeinswaardig zijn onder meer Sausmarez Manor, een landhuis in St. Martins, Fort Castle Cornet, de oude haven St. Peter Port en Little Chapel.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina