Bad Bentheim en zoutwaterbronnen

Fiets heet fiets (en geen Fahrrad) in dit stukje Niedersachsen, dat in spraak, gewoontes en dorpsgezichten Hollandse trekjes heeft. Het Grafschaft Bentheim ligt deels op zandsteengronden waarin zwavelhoudende zoutwaterbronnen borrelen.

De Duitsers weten daar wel raad mee gezien de uitgebreide wellness-mogelijkheden in Bad Bentheim. De Burcht Bentheim ligt er indrukwekkend bij op de rotsen midden in het stadje Bad Bentheim. Ze waakt over het Graafschap om haar heen, waar het zo heerlijk fietsen is. Een cultuurrijke streek met oerbossen en het rustige Vechtdal dat je met de 220 km lange Grafschafter Fietsentour kunt ontdekken.

Het is een van de verrassingen die je tegenkomt wanneer je door het Grafschaft fietst. En er zijn er meer. Tussen de dorpen en kleine steden gaat het via stille wegen over dijken en door het veenmoeras of dichte bossen. Je treft de Vecht en de Dinkel als voornaamste rivieren en even later fiets je langs een smal kanaal. Opeens is daar een klooster, een landhuis met watermolen of een kuuroord en stap je af bij een van de kleine musea of kunstwerken langs de Grafschafter Fietsentour.

Fietsbussen

De Grafschafter Fietsentour is 220km lang en buigt grofweg mee met onze oostgrens ter hoogte van Twente. In de maanden mei t/m september rijden er elk weekend speciale fietsbussen tussen de voornaamste steden. Het biedt je de mogelijkheid de Fietsentour in delen te rijden met afstanden naar wens. Ga voor meer informatie over de Grafschafter Fietsentour naar: geheimoverdegrens.nl

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina