2.500 kilometer aaneengesloten schoonheid

Dit is de topper onder de Ierse lange afstand routes. Liefst 2.500 kilometer aangesloten schoonheid die zich in de diverse county’s aandient. Deze tocht langs de westkust van het land dalt diep in je belevingswereld. Een graftombe van een mythische koningin, peddelen onder een sterrenhemel.

Glenevin Valley

Een riviertje oversteken via een voetbrug en je komt  bij een waterval die met een pikzwarte achtergrond negen meter omlaag stort. De naam Pol-an-Eas is gelieerd aan gistend water.

Sligo

Hier in de buurt  de schapenhouderij van de familie Fleeney. In de schaduw van de Ben Bulben krijg je alle informatie over schapenrassen.

Klim Knocknarea

Neolitische overblijfselen te kurst en te keur. Onder meer megalitische grafheuvel waaronder Cairn Koningin Maeve zou rusten.  Ze werd, volgens zeggen, met het smijten van kaas door haar neef om het leven gebracht.

Lost Valley County Majo

Pas sinds 1980 bereikbaar via een weg bover de berg  Mweelrea. De familie Bourke die er woont moest tot dan over de berg klimmen om contact met de buitenwereld te zoeken. Je komt een hongerdorp bezoeken en dolfijnen spotten.

Sky Road county Galway

Een rondrit van 20 kilometer confronteert je met alle schoonheid van het schiereiland.  Verrukkelijk uitzicht  op de ClifdenBayen de eilandjes Iwishtork en Turbot  met op de achtergriond  de Twelve Bens. Onderweg nodugt een van de zabdstranden uit tot een picknick Dit in de direct omgeving van de gezelluge p;laats Clifden in Connamara, waar je daarna op verhaal kunt komen.

Linnalla ice Cream

Hier woont een familie die met producten van eigen bodem de smakelijkste smoothies, milkshakes en ijsjes maakt. Vlierbes en duindoorn zijn enkele van d eingrediënten.

Kerry International Dark Sky Research

Neem een gids om je hier onder de sterrenhemel het melkwegstelsel te laten verklaren. Het gebied heeft de Gold Tier-status. Het is er overdag maar vooral ’s nachts heel mooi

Dunquin Harbour

Ook in het county Kerry. Aan het uiteinde van het schiereiland Dingle  in Dunmore Head, Een slingerpad voert je naar de Blasket-eilanden. De laatste bewoners ervan vertrokken in 1953. Als je geluk hebt brengt de veerboot je er naartoe.

Eiland Garinish in county Cork

Het werd in 1910 gekocht door Annan Dryce en zijn vrouw Viole.  Er groeien veel planten die dankzij een b speciaal klimaat elders niet gedijen.  Zie de Martello-toren. Griekse tempel en theehuis. De veerboot vertrekr  vanuit G;len Gariffe Harbour. Onderweg het eiland Seal waar zeehonden om je aandacht vragen.

LoughHyne county Cork

Wat is er mooier dan hier te kajakken onder de sterrenhemel.

Info: Tourism Ireland

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina