Gent is een levendige stad

Gent is een levendige stad

De Gentse kwartieren heten je welkom

Het voorjaar van 2020 is het perfecte moment voor een stedentrip naar Gent. Deze historische en levende kunststad viert dit jaar zijn grootste Vlaamse meester Jan van Eyck en zijn meesterwerk het Lam Gods met een bijzonder feestjaar vol evenementen en activiteiten voor jong en oud. Met de toptentoonstelling ’Van Eyck. Een optische revolutie’ als absoluut hoogtepunt. En nu is Gent dus ook Stad van de maand in Nederland!

In de minigids time to momo Gent deelt een local zijn persoonlijke hoogtepunten en beste tips via een verrassende route door de stad. Langs favoriete restaurants, cafés, musea, winkels en bezienswaardigheden. Maar ook langs plekken waar Van Eyck zijn wonderlijke sporen naliet, zoals de Sint-Baafskathedraal en het Museum voor Schone Kunsten. Tip: bestel nu al je tickets voor de expo!

De minigids is gratis af te halen in de boekhandel en de route Zuid & Kunstenkwartier gratis te downloaden in de time to momo app en webshop. De actie geldt tot eind februari en zolang de voorraad strekt. OP=OP!
Gent is een eigenzinnige stad. Geschiedenis en heden gaan hand in hand; in deze middeleeuwse stad kun je prachtige oude gebouwen bewonderen, musea bezoeken, aangenaam shoppen en in de zomer los gaan op de Gentse Feesten. Verken de binnenstad langs het water van de Leie en de Schelde. Zo kom je automatisch bij de drie torens van de Korenmarkt: de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde Lam Gods, het Belfort met de gouden draak en de Sint-Niklaaskerk. Kuier rond in het autovrije centrum waar je een mix vindt van eeuwenoude kerken, moderne architectuur, aardige pleintjes, nieuwe pop-upshops en gezellige parken.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina