Heidelberg: fascinerende stad met focus op romantiek

De stad Heidelberg heeft de oudste Universiteit van Duitsland binnen de poorte, een stad die bruist  maar vooral ook een oord waar de romantiek wortel heeft geschoten. Johann Wolfgang Goethe kreeg een groot aantal volgers met mondiale uitstraling.

Hoogm boven de stad uit piekt de ruïne van het kasteel dat 500 jaar het domein was van de keurvorsten van de Pals. Inmiddels drie eeuwen in verval maar nog steeds beeldbepalend. Van de al genoemde universiteit  is de Aula Mafbna zaal, ontworpen door Joseph Durm, van imponerende architectuur.  Bijzonder het Nepomuk terras bij de burg. Hier kunnen geliefden voor de eeuwigheid hun trouw aan elkaar op een slot zetten. Of het slot er weer af kan na een echtscheiding vermeldt de historie niet..... De gezellige tot kopen uitnodigende hoofdstraat takt af naarv leuke zijstraatjes en hofjes waar je uren kunt verpozen.  Het theater werd in 2012 gerenoveerd

Hoogte

De Philosophers Walk brengt je via een slingerend  pad met talloze trappen op hoog niveau. Exotische planten begeleiden je op weg naar het uitzichtspunt op 600 meter.  Wat je wacht is een juweel van emblematische schoonheid in de vorm van de oude koninklijke residentie.  Van de exoten noemen we deJapanse mistletoe, de Amerikaanse cipres, de Spaanse gaspeldoorn, Portugese kersen, citroenen, granaatappels, bamboe en palmbomen. Vanag het hoogste punt een fascinerend uitzicht over de rivier de Neckar, de oude burg en de Königstuhl.  Een stad waar cultuur en architectuur om voorrang vechten. 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina