Een prachtig uitzicht vanuit de kabelbaan


Een prachtig uitzicht vanuit de kabelbaan

Wales scoort in alle seizoenen

2020 is Wales's Year of Outdoors, een viering van de landschappen, rijke geschiedenis en onderscheidende cultuur van het land. Van de schilderachtige schoonheid van de drie nationale parken tot de overvloed aan flora en fauna langs de prachtig gevarieerde kustlijn, het land is een natuurlijke oase voor avontuur en unieke buitenervaringen.

Voeg een groot aantal nieuwe evenementen en smakelijke gerechten toe en er is een schat aan dingen om naar uit te kijken in Wales in 2020.2020 is Wales's Year of Outdoors, een viering van de landschappen, rijke geschiedenis en onderscheidende cultuur van het land. Van de schilderachtige schoonheid van de drie nationale parken tot de overvloed aan flora en fauna langs de prachtig gevarieerde kustlijn, het land is een natuurlijke oase voor avontuur en unieke buitenervaringen. Voeg een groot aantal nieuwe evenementen en smakelijke gerechten toe en er is een schat aan dingen om naar uit te kijken in Wales in 2020.

Ervaar het buitenleven

Verken 1370 mijl van opvallende kustlijn langs het Wales Coast Path, dat het beste van de diverse kustgebieden van het land laat zien. Ontdek alles van winderige stranden en duinen vol met lokale flora en fauna tot schilderachtige vissersdorpjes en bruisende badplaatsen. Zie grijze zeehonden en bruinvissen voor de kust van Anglesey, kijk uit voor papegaaiduikers en jan-van-genten in Pembrokeshire en zie de grootste populatie tuimelaars van Groot-Brittannië in de schilderachtige omgeving van Cardigan Bay. Wales Coast Path heeft een reeks korte en langere wandelroutes gecreëerd, inclusief mindfulness, culturele en gezinsvriendelijke uitstapjes, dus er is iets voor elke bezoeker om van te genieten.

The Wales Way, dat in 2020 een plaats heeft verdiend in de Top 25 van National Geographic om te bezoeken, bevat een verzameling van drie verschillende tourroutes die het land doorkruisen en neemt veel van de verschillende landschappen van de natie over, waarbij geschiedenis, cultuur en attracties worden getoond. De 300 km lange Cambrian Way slingert van noord naar zuid langs de ruggengraat van Wales, terwijl de Coastal Way een groot deel van de westkust volgt. Ten slotte volgt de North Wales Way een oude handelsroute langs de noordkust naar Anglesey, langs kustplaatsen, prachtige kastelen en natuurparadijzen.

Wales heeft ook tal van bekroonde stranden om te verkennen - 40 kregen in 2019 de status Blauwe vlag, wat betekent dat er meer stranden met blauwe vlag per mijl kust zijn dan waar dan ook in Groot-Brittannië. Green Coast Awards werden toegekend aan 18 stranden, ter erkenning van de verborgen juweeltjes langs de kustlijn die de ondersteunende infrastructuur missen, terwijl nog eens 40 de Seaside Award behaalden als een teken van goede voorzieningen en waterkwaliteit. Het zand van Barafundle, Rhossili Bay en Llanddwyn stonden ook allemaal op de TripAdvisor-top 10 Britse stranden, waar duizenden reizigers op hebben gestemd.

Voor een echte smaak van de wildernis, ga je naar een van de drie nationale parken van Wales - Snowdonia, Brecon Beacons en de Pembrokeshire Coast. Naast hun landschappelijke schoonheid, staan ​​zowel Snowdonia als de Brecon Beacons bekend om hun sterrenkijken en hebben ze de erkenning als International Dark Sky Reserves, waarvan er wereldwijd slechts 15 zijn. Ontdek de ruige landschappen van Snowdonia met een ritje op de historische Snowdon Mountain Railway, heropend in maart 2020, naar de top van Mount Snowdon. Zoom over Penrhyn Slate Quarry op de snelste zipline van Groot-Brittannië, Velocity 2, of verdwaal in de magie van Portmeirion. U kunt ook de nieuwste brouwsels proeven in de Penderyn-distilleerderij, achterover leunen en ontspannen aan boord van de Brecon-bergtrein, of een wandeling maken over Pen y Fan voor een voorproefje van de Brecon-bakens.

Aangezien het de thuisbasis is van 600 kastelen, is het onmogelijk om buiten over de Welsh te praten zonder de historische monumenten te vermelden. Van de imposante UNESCO-werelderfgoedlocaties in Caernarfon, Beaumaris, Conwy en Harlech tot de ruïnes van Raglan en de scheve toren in Caerphilly, elk kasteel heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Als het jaar van de buitenlucht, is 2020 het moment om meer te ontdekken over de geschiedenis achter hen en de schilderachtige landschappen waar de grote forten zijn gebouwd.

Sport tot het uiterste

Van 23 tot 24 mei 2020 organiseert Wales de eerste Nitro World Games die buiten de VS worden gehouden, en belooft een hoog octaangehalte aan actiesporten. In het Principality Stadium van Cardiff gaan 's werelds premium atleten in BMX, Skate, FMX en Scooter het tegen elkaar opnemen op het tweedaagse festival en bieden een feest van spannende actie. Verwacht freestyle motorcross, skate vert, BMX Triple Hit, BMX Best Trick en Scooter Best Trick-evenementen, terwijl het prestigieuze sportstadion wordt getransformeerd in een wonderland voor adrenalinejunkies.

Een zoektocht met een onvergetelijke achtergrond

Quest Wales keert in juni terug naar het rustige dorpje Betws-y-Coed in het hart van Snowdonia en biedt atleten de kans om te rennen, fietsen en kajakken door enkele van de mooiste landschappen van het land. Met drie routes - 23 km Challenge, 38 km Sport en 50 km Expert - is er iets voor sporters van ieder niveau. Het event vindt plaats op 20 juni 2020 en kajaks en fietsen zijn beschikbaar voor diegenen die het willen proberen. Als je niet wilt meedoen, kun je altijd naar de regio komen om in deze schitterende omgeving het evenement van de zijlijn te volgen.

Avontuur combineren met comfort

Na de lancering van Adrenaline Indoors in Adventure Parc Snowdonia in 2019, bereidt de locatie zich voor op het verwelkomen van een nieuw Hilton Garden Inn-hotel in 2020. De ontwikkeling zal de levensstijl en avontuurbestemming verbeteren en omvat een groot aantal gastvrijheidsfaciliteiten, evenals een wellnesscentrum voor binnen en buiten. Adrenaline Indoors heeft al een reeks klimmuren en zip-lijnen, de enige kicker-vluchtglijbaan van het VK, een door de mens gemaakt grottenstelsel en een luchtaanvalbaan, evenals tal van andere activiteiten om het hart sneller te laten kloppen. Een alternatief is Surf Snowdonia, de surflagune op het land, waar bezoekers kunnen leren surfen op beginnersgolven of hu

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina