Guyana imponeert met een grote variatie aan ongerepte natuur

Guyana imponeert met een grote variatie aan ongerepte natuur

Nieuwe vliegroute naar Guyana drie uur sneller!

De nieuwe route die de KLM samen met Trans Guyana Airways met ingang van deze maand ontwikkelde brengt de passagier drie uur eerder in Guyana dan tot nu toen het geval was. Schiphol is namelijk per 1 september verbonden met Eugen F. Correia International Airport. De route loopt van Schiphol via Suriname (Paramaribo) direct naar Guyana in een tijdsbestek van 12 uur.

Twee keer per week, op zondag en maandag om 11.30 uur, is deze verbinding. Ondanks de tussenlanding  hebben passaghiers op doorreis geen Suriname-visum nodig of behoeven ze  immigratieplichtig te zijn. Guyana profileert zich met name als Eco-bestemming. Ze is te boeken via KLM.com en Transguyana.net. De tickets moeten los van elkaar worden gekocht. De twee uur durende Trans Guyana-transfer is aan boord van de Beech 1900D, die van Johan Adolf Pengel International Airport naar de Eugene G.Correia luchthave in Ogle Guyana vliegt. Aansluitend op de rechtstreekse vlucht van KLM naar Amsterdam. 

Verkenning

De luchthaven Ogle licht slechts op 10 minuten afstand van het centrum van de hoofdstad Georgetown. Guyana krijgt meer en meer bekendheid als duurzame bestemming. Er wonen zes etnische groepen. het land wordt begrensd door Brazilië, Suriname en Venezuela. Het maakt deel uit van het 'Guyana Shield', één van de meest biodiverse regio;s met veel inheemse soorten en staat bekend als 'Land van de Reuzen.' Het heeft Atlantische stranden in het noorden, ongerepte bergketens in het westen, schijnbaar eindeloze savannes in het zuiden en bezit 18 procent van de tropische regenwouden in de wereld. Noem het een nog onaangeroerde speeltuin voor ontdekkingsreizigers en avonturiers. 

Guyana Tourism Autority (GTA) is en semi-autonome overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor duurzaam toerisme in samenwerking met partijen. De inzet is gericht op het verbeteren van de sociaaleconomische omstandigheden en het maximaliseren van natuurbehoud.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina