Lange afstand wandelingen door Engeland

Engeland is een eldorado voor wandelaars die niet tegen een kilometertje meer of minder opzien. In totaal zeven lange afstand paden confronteren je met indrukwekkend natuurschoon. Het zijn de Cotswold Way (161 km), Hadrian’s Wall Path (66 km), Norfolk Coast Path (77,5 km), North Downs Way (183 km), Pennine Way (120 km), South West Coast Path (110 km) en  Cleveland Way (175 km).

CLEVELAND

Het vertrek is in Helmsley, loopt via de Moors naar  de kust met het aansprekende Saltborn-by-the-Sea naar Norh Yorkshire, langs aloude vissersplaatsen en levendige dorpen en steden aan de kust. De meeste kilometers hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zijn voor iedere wandelaar met kilometers in de benen heel goed te doen.

Deze trail kun je in negen dagen doen. Een gedeelte van 62 km dat het North York Moors National Park in het hart sluit.  Enerzijds het uitbundige heidelandschap en anderzijds de imponerende kustlijn van het graafschap Yorkshire.

Het deel Coastal-Scarborough naar Saltburn over prachtige kliftoppen. Je snuift ondertussen een indrukwekkend stuk zeevaartgeschiedenis op. De overblijfselen van Whitbey Abbey en Scarborough Castle spreken zeer tot de verbeelding.

Afwisselend, spannend en uitdagend is het gedeelte Historic Yorkshire.  Dat brengt je in de eeuwenoude stad York, voert je per bus naar Moors, laat je de geboorteplaats van Dracula zien en Robin Hood’s Bay en de iconische top Roseberry Topping en het uitgestrekte zand van Runswick Bay.

 Je kunt via de website England’s Great Walking Trails zelf de tocht uitstippelen of  kiezen voor volledig verzorgd.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina