De tien mooiste van de Canarische Eilanden

De acht Canarische eilanden grossieren er in, maar toch is het ene strand net iets mooier dan het ander. We lieten de eilanders zelf een Top Tien samen stellen en daar hadden ze een hele kluif aan. Uiteindelijk warebn ze eensgezind in hun keuze.

Playade Papagayo is zuidelijk gelegen op het eiland Lanzarote met een niet te grote baai. Fijnkorrelig wit zand, smaragd helder water. De zee laat zich hier zien als één groot zwembad. Een fijne plek om te snorkelen. Om de kinderen hoef je je niet ongerust te maken. Ze kunnen veilig plenzen in het ondiepe gedeelte.

Ook op Lanzarote Playa del Golfo. Het is gevromd door zwarte lava, toont allerlei vormen. Erosie ontfermde zich er eeuwen lang over, holde het uit in een niket te omschrijven palet. Middenin het Lago Verde  dat een sterk contrast toont mert de rode, gele en oranje kleuren van de achtergrond. Een hotspot voor (selfie) fotografen en een beschermd natuurgebied.

Op  Fuerteventura ligt Playas en Las Dunas de Corraleljo. Een zandstrand met een lengte van 9 kilometer, ook weer door erosie gevormd, ingebed tussen de duinen. Het turqoise water en het witte zand moeten het opnemen tegen de uitzichten op Los Lobos en Lanzarote.

Playa des Inglés is verbonden met  de Valle Gran Rey op La Gomera.  Dit strand was in de zeventiger jaren van de vorige eeuw immens populair bij de hippies. Aan restaurants en barretjes geen gebrek. Je zult het maar moeten doen met de eindeloze oceaan en het zicht op de imposante bergen. Een oceaan aan de voeten.

Cala de Tacorón op El Hierro is een parentje. De oceaan houdt zich in en heet niet voor niets Mar de Las Calmas (zee van de rust). Ongerept is hét woord wat op deze locatie van toepassing is.

Playa de Nogales de La Palma. Dat zou je nou een stoere plek kunnen noemen. Lava, bergen, wandelpaden en weelderig groen voeren een gevecht om de meeste aandacht.  Zwart vu[kanisch zand in blauwe en grijze tinten, omringd door spectaculaire kliffen. Surgers en naturisten voelen zich er thuis. Vooral ook geschikt voor wie zich even helemaal wil afzonderen en genoeg heeft aan de natuurlijke omgeving.

Playa de Maspolamas op Gran Canaria ligt zuidelijk, dirtect naast het naturreservaat Maspolamas Dunes en het resort  Maspolamas. Hier springt het goudkleurig strand in het oog  Het meet 3 kilometer en is afgestemd op het gezin dat aan één dag niet genoeg heeft. 

Playade de El Médano op Tenerife staatv er gekleurd op de localen. Ondiep water, gematigde golfslag, van alle geneugten voorzien. Niet zo maar dat er veel tweede huizen zijn gebouwd.  Wind- en kite surfers hebben er een oogje op door de constante wind.

Playa Las Conchas de Teguise op la Graciosa is het dunst bevolkt en ligt in het noordoosten van de eilanden reeks.  Het blauwe water verschiet om de haverklap van kleur.

Playa de Benijo op Tenerife is verknoopt  met het Parque Rural de Anaga. Je komt ervia een lang pad dat op sommige delen moeilijk begaanbaar is. Deze 'off  the beach track' vraagt dus enige inspanning maar dat loont zich dubbel en dwars door de fabuleuze vergezichten.

Opmerkingen

Susan

01.07.2019 08:53

Dank je wel Dick voor dit informatieve artikel, weer veel reis inspiratie voor een volgende trip

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina