Vlieland laat de toerist tot zichzelf komen

Vlieland laat de toerist tot zichzelf komen

Vlieland: de kleinste met de grootste jachthaven

Vlieland biedt een oase van rust. Het kent maar één dorp, Oost Vlieland, maar vergis je niet: er is behalbe ruist aan zee en in de duinen ook heel veel reuring in dit dorp, dat al in 1245 voor het eerst in de mond werd genomen. De Vlielanders zijn niet egoïstisch: via Waddenhooppen delen ze het toerisme met Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog.

In Oost Vlieland aan de Dorpsstraat uitnodigende terrasjes. Je kunt op het eiland paardrijden, windsurfen, vliegeren, zeevissen om even wat te noemen. Er vinden tal van excursies plaats. Natuurlijk staat  het Tromp Huys op ieders verlanglijstje. In het admiraalshuis (1896)schilderijen, tekeningen, foto's en meubelstukken die de geschiedenis van het eiland vertellen. Weinigen zullen weerstand kunnen bieden aan de gelegenheid om met een snelle boot de wadden te verkennen. Uiteraard is ook de vuurtoren een bezienswaardfgheid. Over zien gesproken: als je de trappen beklimt heb je vanaf 42 meter een prachtig uitzicht. 

En wat dan de connectie met de buren betreft:

Rederij Doeksen  staat voor de overticht Harlingen-Vlieland en Vlieland-Terschelling. 

Texel-Vlieland v,v. is te boeken via www.waddenveer.nl 

Vlieland-Schiermonnikoog via Terschelling en Ameland www.eilandhopper.nl 

info@vlieland.net Telefoon 0562-45 1111

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina