Hiking door ongerepte natuur

Auteur Rik Merchie verzamelt in The Great Hikes de meest iconische wandeltochten op deze aardkloot die als enige overeenkomst hebben dat ze door ongerepte natuur leiden. Voor het overige verschillen ze totaal, laten de lezer achter in verwarring of wellicht ook het verlangen om zichzelf in gang te hijsen. 

Twaalf experts vertellen hun opwindende verhalen. Over bijvoorbeeld  het Annapurcacircuit in Nepal, de Altai Trek in Mongolië, Comino Francésin Frankrijk en Mount Nyiragongo in Congo. Dat levert niet alleen inspirerende stof op; de prachtige foto's wakkeren nog meer de drang naar avontuur aan.

'It is not  the mountain we conquer but ourselves' zijn de wijze woorden van Sir Edmund Hillary, die weet wat het is om met jezelf alleen te zijn en op jezlf aangewezen. Merchie geeft tal van tips en tricks voor hikers. Hij is de liefhebber van bijzondere wandelexperimenten en maakt je daar deelgenoot van. Je leest alles over de gewenste kleding en materialen.

Lannoo: Hardcover 216 bladzijden 34,99 euro

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina