Canarische Eilanden vier keer werelderfgoed

De Canarische Eilanden doen het niet alleen met zon, zee en strand. Je moet echt wel wat meer in huis hebben om de UNESCO te overtuigen. Dat gebeurt nu voor de vierde keer met de indrukwkkende Risco Caido en de  Heilige Bergen van Gran Canaria. Op de befaamde lijst ook het nationaal park El Teide op tenerfie en Cristobal de La Laguna, de gefloten taal  Silbo Gomero op het eiland La Gomera.  Een prachtig voorbeeld van immaterieel erfgoed.

Risco Caido

Middenin Gran  Canaria  de Risco Caido, een aantal vroege nederzettingen waar troglodieten, grotbewoers, zich wel bevonden. Het bestaat uit kliffen, ravijnen, grottene en vulkanische formaties. De grotten vormen een bewijs van pre-Spaanse cultuur op het eiland. Die heeft zich in alle afzondering ontwikkeld. de bloeitijd strekt zich uit vanaf de komst van Noord Afrikaanse Berbers, bij het begin van ozne jaartelling, tot de eerste Spaanse kolonisten in de 15e eeuw. Het complex bevat tevens cultusholtes en twee heilige tempels: de Risco Caido en Roque Bentayga, waar zich eeuwenlang spirituele ceremonieën voltrokken.

El Treide

Het Tride National Park op het eiland Tenerfie heeft de vulkaan El Treide als blikvanger.  De hoogste top meet 3.718 meter. Het is de op een na hoogste vulkaan in de wereld. de wandeling n aar de top ligt bezaaidf met verrassingen.  Het landschap verandert om iederte hoek en dan zijn er nog de fascinerende wolkenvelden. De vulkaan is van eminent belang bij het verzamelen van informatie en studie over geologie en de evolutie van de Canarische Eilanden door de jaren heen.

San Cristobal 

San Cristobal de La Laguna  was vroeger de belangrijkste stad op het eiland Tenerfie. Ze is verdeeld in twee parten. De spontaan gevormde Bovenstad en een Bendenstad. Die si weer volgens filosofische principes aangelegd. Achter brede straten gaat een hele brok architectuur in de vorm onder meer van mooie kerken schuil  die werden  gesticht in de 16e tot ede 18e eeuw.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina