Unieke berghut in Zwitserse Blenio Vallei

De alpine berghut Capanna Bovarina Utoe in het Zwitserse Trentino is het domein van Loris en Yvonnen Sonzogni, die zich daar over uitgebluste hikers/wandelaars ontfermen.

De hutn bvevindt zich op 1.870 meter op het hoogste punt van de Blenio-vallei, net voorbij Olivone.  Van hieruit kun je de vallei en de Luzzone dam overzien.  Het is genieten hier, halverwege  het Ritton meer en Capanna Scaletta. Het enige verversingspunt tussen twee parcoursen die de doelgroep zes uur 'bij de benen nemen'.  Van mei tot oktober kun je de inwendige mens versterken en de benen strekken. In de koudere maanen staat een bad met warm water klaar. De specialiteit van het huis is  de Polenta met prei en kaas. Ook de risotto, stoofpot en minestrone gaan er in na een stevige tippel. De hut ligt op de MTB-route van SwitzerlandMobilityen die van (sneeuwschoen)wandelaars.

Inlichtingen:  Ticino Turismo, Via Canonico, Ghiringhelli 7, Bellinzona 6501, Switzerland.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina