Country break in zuiden van Bourgondië

Het herontdekken van het platteland is niet aan Bourgondië voorbij gegaan. Nou ja, platteland.....Juist de heuvels en de wijngaarden dragen in hoge mate bij aan de bekoring van het landschap. De regio is sterk gefocust op ontmoeten, ervaren en ontdekken. De bekoring van het landschap wordt versterkt door de lokale cultuur en de gastronomie.

In Bress steekt kasteel Pierre-de-Brtesse er buit, maar dan wel in concurrentie met kippen en gevogelte. Wie wat wil weten over de roots kan niet om het Ecomuseum heen

Het wallenlandschap van Charolais-Brionnais herbergt een bijzonder runderras. De grond waarop de dieren grazenh staat op het punt om toegelaten te worden op de lijst vam UNESCO werelderfgoed.

Tournus werpt zich in de strijd om de gunst van de toerist met kunst en geschiedenis. Dat laatste schreeuwt van de daken met ronde mediterrane pannen.

De Mâconnais--Beaujolais wijnroute  maakt de bezoeker verliefd vanaf Solutré-Pouilly via Cluny naar de stasd Mâcon.  Het landschap hult zich in Toscaanse kleuren met okerkleurige huizen. De Rots van Solutré toont zich op z;n mooist bij zonsondergang. Ze heeft talloze schilders geïnspireerd door de bijzondere lichtval.  Dit is dé plek om je hoofd leeg te maken temidden van overweldigende natuur.

Le Creusot-Montceau is de bakermat van de metallurgie. Het Ecomuseum brengt je terug in de tijd van smederije, mijnen en feb rieken. Om daarna het landschap weer extra te waarderen.

Mâcon is fier op de staatsman Camartine, wiens 150ste sterfdag het gehele jaar door gevioerd wordt met culturele en feestelijke evenementen.

De abdij van Cluny, daar waar de monniken het voor het zeggen hebben, werd twee eeuwen geleden nagenoeg volledig verwoest. Je kunt de betekenis hertbeleven door augmented reality die verbluffende beelden van toen aan het nu toevertrouwt. Op de app krijg je toegang tot de Route 71 Bourgogne du Sus. Dat is pas echt een countru break.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina