Brede waaier aan kunst en cultuur in Avignon

Deze zomer en en deels ook het najaar staat het Zuid-Franse Avignon in het teken van kunst. Die kun je op diverse manieren ondergaan met een veelzijdigheid van de buitencatgeorie. De hele stad is er van vervuld. We doen een greep uit het aanbod van de stad Avignon en Avignon Tourisme.

Ermest Pigno nis de man van de straatkunst. Hij maakte nagenoeg 400 werken die hij onder de noemer 'Ecco Home' presenteert in de grote kapel van het Paleis van de Pausen. Zijn grote artistieke,, politieke en intellectuele betrokkenheid gedurende zestig jaar komt er in tot uitdrukking.  De mansgrote straatbeelden duiken op in diverse steden: in straten en op muren. Zijn sociale en politieke betrokkenheid komt tot uitdrukking in de slectie die voor deze gelegenheid is gemaakt. Tot 29 februari 2020.  

www.avignon-tourisme.com 

Als het om gravures gaat dan gaan de gedachten uit naar Picasso. Hij muntte er in uit. Honderden in de serie 'Saltimbanques, gegraveerd in 1905, tot 347 erotische platen  die hij tussen maart en oktober 1968 maakte.

De onderwerpen die daarbij spelen zijn onder andere circustenten, circusdans, stierengevechten, schilders en beeldhouwers. In l'árène, l'atelier en l'Alcôme tot 15 september

 De geluids- en lichtshow Helios vraagt tot 31 augustus iedere avond tussen 22.30-24.00 uur de aandacht. De coulissen zijn Place St. Didier, de buitenkant van het stadhuis aan de Place de  l'Horloge, Place Pie en het Petit Palais Museum.

Vibrations (Trillingen) kun je ondergaan  tot 12 oktober. Een monumentale 360 o show op de binnenplaats van het Paleis van de Pausen.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina