Je uitleven in de Franse bergen

Het zal je gedacht zijn wat je in de Franse bergwereld als ondernemend type te wachten staat. Een veelheid aan mogelijkheden om je uit te leven in opwindende avonturen waarbij de spanning je lijf in de trilstand zet.

Neem nu parapente. Je springt en vliegt even later als eeb vogel door de lucht. Bijvoorbeeld in Les Alpes in de vroege morgen als op de top een ontbijt klaar staat. Voor mountain biken is het een ideale regio. La Clusaz en Alpe du Grand Serre ontvangen sportievelingen met open armen. Ibn de eerstgenoemde plaarts kun je tot 1 september je gang gaanin een streek die zich La Domaine noemt. Liefst 125 kilometer bewegwijzerde paden met 19 uitdagende routes. Wie met een elektrische fiets verkiest wordt niets in de weg gelegd. Nieuw is de Tour du Danay Track. Een royte van 13 kilometer door het bos Die loopt vanaf het Confins plateau door Saint-Jeande-Sint naar Le Grand Bornand.

Suppen

Dat puur spektakel waarbij je staand op een paddel de natuur vanaf het water bekijkt. Het kan op diverse meren. Wel even leren je evenwixht te bewaren en vooral ook de zwenkunst meester zijn voor het geval je even kopje onder gaat. Het kan op het Lac de Genis in de Haute Pyrénées, Les Angles, Aux Angkles in ede Pyrénées Orientales waar je adembenemde uitzicht hebt op de bergen Ook La Plagne is een prima bestemming. Les Orres schermt met turkoois water, het Lac sw Serre Pongon (80 kilomwter strand), de ansichtkaart die zich Tignes noemt waar de witte gletsjers op de achtergrond je de adem doen stokken.  Gérardmer heeft rondom een fabuleus uitzicht Verder vier mereb in de regio Savoie Mont Blanc: Lac d'Annecy, Lac du Bourget, Lac d'Aiguebelette en Lac Léman

Cannyoning

Dat is de combinatie  van wandelen door eeb kloofm springen, zwemmen, glijden en abseilen. Hoe spannend wil je het hebben?  Dat is te doen in de Jura, Vercors, het Centraal Massief, de Pyrénéen, Val d'Allos en Vanoise Ook kinderen vanaf 12 jaar kunnen er aan meedoen. 

En helemaal te gek is het klimbos.Daarbij moet je denken aan hangbruggen, ziplines en klimroutes. Het summum aan uitdaging ligt  in de Fantasticable in de Vogezen. Een kabelbaan, de Bol d'Air, jaagt je met een snelheid van 100kilometer per uur over een traject van 1,35 kilometer. En ls je er dan nog niet genoeg van hebt kun je bunfeen 20 meter boven de Moselotte.

Je uitleven in de Franse bergen

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina