Kijk op hoog niveau naar het mooie Zwarte Woud


De Westweg is een wandelroute vol tradities, het is immers het oudste lange afstandswandelpad van Duitsland en bestaat al sinds 1900. Tegenwoordig is het een van de Top Trails startend in het noordelijke Pforzheim en eindigend in het Zwitserse Basel aan de zuidkant van het Zwarte Woud.

Onderweg tref je de kenmerkend donkere dennenbossen, open vlaktes bestaande uit weilanden en hoogveen en de o zo romantische dorpen waar je al snel een extra rondje maakt. En dat is nog niet alles want de Westweg laat je naast het uitzicht op de Alpen een net zo’n indrukwekkend uitzicht op het Rijndal zien met daarachter de Vogezen. Genoeg om je ogen uit te kijken wanneer je over de heuveltoppen van het Zwarte Woud loopt.


De hoogste berg

Met een hoogte van 1164 meter is de Hornisgrinde de hoogste berg van het noordelijke Zwarte Woud. Deze bergrug beslaat  ongeveer 2 km in Noord-Zuid richting. Het landschap wordt hier gekenmerkt door uitgestrekte veen- en heidevelden. Bij mooi weer kun je zelfs de Vogezen, het Rijndal en de Alpen zien. Op een hoogte van 500 meter bevindt zich een glazen uitkijktoren met een fabelachtig uitzicht over het veen-heidegebied. In het nieuwe moderne restaurant ter plaatse is het goed toeven als break tijdens je wandelingen. 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina