Haspengouw verbaast met doorkijkkerk

Er zit PIT in de Vlaamse Haspengouw. In dit geval de schuilnaam voor een verbinding van kunst, natuur en architectuur. Middenin het landschap, op het sn ijvlak van dez e drie componenten, staat een doorkijkkerk.

Deze schepping vasn de architecten Pieterjan Gijs en Arnout van Vaerenbergh in Borgloon is opvallend. Je kijkt er doorheen: ze is zowel aanwezig alsd afwezig.  Tien meter hoog, bwstaat uit honderd op elkaar gestapelde staalplaten en weegt dertign ton. Het Loons kerkje heeft al heel wat bewonderende blikken getrokken.

De Pit fietsroute van 27,3 kilometer leidt langs deze en andere landschappelijke elementen. Ook spciaal is het slapen  in een Tranendreef. Dat is een druppelvormige serie boomtenten, ontworpen door de Nederlander Dré Wapenaar. Je hangt er in de dreef naar kasteel Hex. Volgens kenners kun je er heerlijk in slapen. 

Verder  is het goed om te dwalen  door een houten kloostergang, meters boven de grond m et het landschap van het dorpje Kesnab op de achtergrond.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina