Algarve: congressen in weldadige omgeving

(Door Dick van der Veen)

 

FARO – De Algarve is geen streek om doorheen te racen. Het ene verrukkelijke plekje hecht zich aan het ander. Eerder een gebied om bij stil te staan. We kiezen voor een combinatie van beide in een persreis die het accent legt op de veelheid en de compleetheid van accommodatie voor congressen en meetings. Tot in de puntjes verzorgd en van de modernste snufjes voorzien. Maar toch ook het avontuur, de snelheid vooral. In het Algarve Car Racing Track mogen we voor het eerst plaats nemen in een heuse bolide om met snelheden tussen de 200 en 300 kilometer per uur het prachtige circuit te monsteren. En dan dus weer terug naar  de rust en  comfort van magnifieke hotels met alle luxe die het hartje begeert.

 

Een weldadige septemberzon verwelkomt ons in Hotel Crowne Plaza  Algarve Hotel & Spa in  Vilamoura, na een autorit (30 minuten) vanaf Faro Airport. Direct aan het strand en op loopafstand van Vilamoura Marina, een haven met internationale faam. Je stapt hier middenin de historie en de gastronomie waar de Algarve om bekend staat. Een paradijs voor golfers met een shuttle die greens en hotel verbindt.

Een hotel met 327 kamers en suites, binnen- en buitenbaden, beauty en wellness. Gespecialiseerd in conferenties en vergaderingen waarvoor in totaal 1.488 m² beschikbaar is In een van de zalen kunnen exposities voor motor- en autofanaten plaats vinden. De voertuigen takelt men in  een wip naar de juiste plek.  Alle kamers en zalen zijn up tot date gefaciliteerd.

 

www.crowneplaza.com

 

Racen

Op naar het racecircuit dicht bij  Portimào, ongeveer 4.5 kilometer noordelijk van de A22 (Algarve Highway). Fascinerend dat Autódromo Internacional do Algarve. Hier krijgen cursisten eerst grondige instructie  oordat ze zelf een slipproef mogen afleggen. Kom je daar door dan mag je eerste twee rondes met een instructeur in een bolide over het circuit die vervolgens van plaats met jhe verwisselt. Een regelrechte sensatie!  Je hebt dan al wel geleerd  hoe je de bochten moet aansnijden, wat de ideale versnelling is. En voltrekt zich dat allemaal tot volle tevredenheid dan ontvang je een fraai  gestileerd diploma. Nooit geweten dat ik zoveel adrenaline in mijn bloed had.

Een heerlijke onderbreking van een congres.

 

www.autodromedoalgarve.com

 

 

Congrescentra

 

Het Arade Congress Centre is toegesneden op 2.000 bezoekers. Het is de jongste loot aan de stam van conferentieoorden, toegesneden op grote bijeenkomsten. Vergaderingen met 1.000 deelnemers kan men probleemloos verwerken. Top shows en concerten. In de directe omgeving hotels met in totaal 6.000 kamers.  De architectuur van Miguel Arruda benut. De opsplitsing in het ondoorschijnende en doorschijnende deel is een vondst. In de architectuur zijn aansluitende waterpartijen verwerkt. De verfijnde  technologie maakt het tot een gewilde bestemming voor organisatoren van grote mondiale evenementen.

 

Telefoon: 00351 282 498 577

Fax: 00351 282 498 578

 

Dan lonkt de Portimâo  Arena met de eraan gelieerde stranden. Een heerlijke lunch onder de brug, met uiteraard  vis als hoofdgerecht. Moedertje natuur draagt hier het mooiste kleed.

Na zoveel stilzwijgende accommodatie is het tijd voor een nieuw avontuur aan boord van een jeep.. Die scheert hoog over de heuvels tussen de wijngaarden door. We proeven van regionale gerechten, nemen onmogelijke bochten en komen terecht bij een kluizenaar die het gehele jaar door in een volkomen geblindeerde  schuur huist. Hij voorziet in zijn onderhoud door het vlechten van manden, waarin hij een grote bedrijvigheid demonstreert.

 

Onvergetelijk

 

De dag van het Formosa Natural Park is een van de hoogtepunten. Maar weer moeten we eerst de uitgestrektheid van Tivoli Marina Congress Centre ondergaan. Alsof het een plaag is! Het congrescentrum  is het voorportaal van een van de zeven wonderen van Portugal. Zie voor accommodatie en bijzonderheden van het conmgre4scentrum

www.tivolihotels.com

 

Het nieuwe 5-sterrenhotel Real Marina  Hotel & Spa and Real Marina Residence  ligt aan de Ria  Formosa.  Het hotel heeft 144 kamers en is geassocieerd met de Real Marina Residence die 80 luxueuze appartementen in de aanbieding heeft.  Er zijn twee  grote conferentiezalen van tegen de 670 ². Hier schrift men ecotoerisme met een kapitaal. Het is het startpunt voor boottochten , hiking, duikcursussen, excursies naar dolfijnen en zeepaardjes. In het hotel is men gespecialiseerd in de thalassotherapie  waarbij zeewater een belangrijk component vormt.

 

 

 

De boottocht met een zoon van een echtpaar uit Brummen is een onvergetelijke. Aan boord verse oesters, zo  uit de schaal, voor de liefhebbers. Een tocht naar majestueuze eilandjes, waar veelkleurigheid flora een uniek smoel geeft. Een prachtige boulevard, een dominante vuurtoren, karakteristieke huizen. Tevreden vissers aan beide kanten van de pier. Een omgeving om bij weg te dromen. Het kan niet anders of Cupido heeft hier de pijlen op gericht.

 

www.natura-algarve.com

 

 

Een mooie Portugese maaltijd met veel vis, Portugese tappas en hoogstaande regionale wijnen markeren het afscheid van de Algarve.

Een bedrijf dat wat te vieren heeft of het nuttige en aangename wil verenigen heeft in dit deel van Portugal alles voor handen.

Kijk voor goede aanbiedingen ook eens op deze Vakantie Veiling site  (adv)

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina