Simpel on-line boot huren voor vakantie buitenland

Het huren van een boot voor een buitenlandse vakantie via internet is nu een fluitje van een cent. Bootverhuurplatform SamBoat.nl brengt booteigenaren en potentiële huurders via een paar muiskilikken bij elkaar. Inmiddels hebben de initiatiefnemers Laurent Calando en Nicolas Cargou, twee Franse jeugdvrienden, 30.000 boten all over the World in de aanbieding. Informatie en reserveringen via www.samboat.nl

De jonge ondernemers lieten zich leiden door het voorbeeld van camperverhuur, met in hun  achterhoofd dat boten een groot deel van het jaar niet of nauwelijks worden gebruikt. De kosten voor ligplaats, stalling en onderhoud tikken door. Aan de andere kant watersportliefhebbers die geen boot bezitten, maar er dolgraag op uit willen voor een vaar- of zeilvakantie. Dat dus kwam samen in de Franse start-up  die inmiddels navolging kreeg in diverse Europese landen en nu dus ook in Nederland.

Airbnb

Na het invullen van verschillende zoekcriteria als daar zijn prijs, lengte van de boot. Zelf varen of met een schipper en het gewenste aantal slaapplaatsen volgt direct het overzicht van de boten die aan deze criteria voldoen.

Het aanbod varieert van boten voor 2 tot en met 38 personen en van een paar meter lengte tot een super-de-luxe jacht van 33 meter. In november 2018 kocht Dream Yacht Charter, wereldleider  in verhuur van jachten, zeilboten en catamarans SamBoat op. Deze symbiose leidde tot de grootste on line keuze mondiaal aan huurboten van particulieren en professionals wereldwijd.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina