Mooie wandelingen door en om Gouda

Behalve dat Gouda bekend staat om kaas, is het ook een prachtige historische stad vol hippe en sfeervolle plekken. Van de Markt met het iconische stadhuis tot de eerste Fairtrade-straat van Nederland. Maar je kan er ook heerlijk woudse Hout

De Goudse Hout-route is een ANWB-wandeling van 8 kilometer die loopt langs de Reeuwijkse Plassen en het natuurgebied van het Goudse Hout, grotendeels over verharde paden. De route begint bij het station Gouda Goverwelle, waar parkeergelegenheid is. Voor het station staat het informatiebord van de Goudse Hout-route. De gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.

't Weegje  

Een groene route langs rivier de Gouwe en natuurgebied ’t Weegje. In het natuurgebied wandel je langs rietkragen, waterlelies, graslanden en moerasland. Ook is de kans groot dat je watervogels tegenkomt, zoals de fuut en de grutto. Maar ook zwanen en ganzen vertoeven in het gebied. De route van 11 kilometer is te volgen door middel van bewegwijzering of een gps-track, je wandelt grotendeels over verharde paden. Op station Waddinxveen, het beginpunt van de route, staat ook een informatiebord.
Meer informatie
Stadhuis Gouda

Historische binnenstad

Met deze leuke korte stadswandeling van 6 kilometer leer je Gouda eens op een andere manier kennen. Je komt niet alleen over de bekende Markt met het beroemde Stadhuis en de Waag, maar kuiert ook langs verstilde grachtjes, door smalle straatjes en nauwe steegjes en ('s zomers) kleurrijke hofjes. Onderweg is er ook het nodige groen te zien, zo wandel je door het romantische Van Bergen IJzendoornpark. De route start op station Gouda en is te lopen doormiddel van een routebeschrijving en een GPS-track.
Meer informatie

Oproep

Ken jij nog andere wandelroutes in de omgeving van Gouda? Mail je tips dan naar redactie@wandel.nl, zodat we deze kunnen toevoegen aan deze pagina.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina